'Ellen' te koop op Amazon!

Mijn eerste roman, ‘Ellen’ is nu te koop op Amazon.com.

"Sophie en de goudwormen" gepubliceerd!

Met trots presenteer ik het nieuwe verhaal over Sophie: Sophie en de goudwormen! In dit verhaal gebeuren weer vreemde dingen, en wordt Sophie's huis bezocht door mysterieuze dieren. Natuurlijk is Sophie's vriendin Linda ook weer van de partij. Lees het snel, of laat het je voorlezen door pappa of mamma. Dat maakt het extra spannend!

"Sophie en de goudwormen" wordt nagekeken in de Golf van Mexico.

Hier ziet u hoe het vierde verhaal over Sophie, "Sophie en de goudwormen," wordt nagekeken door Jasper op het strand op een eilandje in de Golf van Mexico.
IMG_4498-Cancun-Ambiance Villas-Sophie on the beach
Gelukkig kunt u de tekst nét niet lezen.

IMG_4499-Cancun-Ambiance Villas-Sophie on the beach

Volledige versies van Sophie's verhalen terug op de website

Vandaag heb ik de volledige versies van de verhalen van Sophie teruggezet op de website.

Nieuw Sophie verhaal in de maak

Op veler verzoek ben ik begonnen met het vierde verhaal over Sophie. Zij beleeft weer een spannend en vreemd avontuur. Dit keer vinden Sophie en Linda een aantal kruisjes, die op het huis van Sophie getekend zijn. Ze vinden het maar vreemd, maar ze mogen van Sophie's vader niet 's nachts op de uitkijk gaan staan. Dan ziet Linda 's avonds als ze bij Sophie op bezoek komt, hoe er iemand aan de deur in de muur die om Sophie's tuin staat, zit te prutsen. Wat doet die meneer daar, en wat heeft hij te maken met de geheimzinnige kruisjes die Sophie en Linda op het huis vonden? Dat zal het verhaal onthullen.

Het verhaal zal waarschijnlijk in de loop van de lente van 2008 verschijnen.

Duchenne Heroes haalt 452.000 euro op

Vandag kreeg ik een mail van Duchenne Heroes:

Duchenne Heroes 2007 was een groot succes, met 4200 sponsors, 150 deelnemers en 60 vrijwilligers is 452.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne Spierdystrofie. De cheque van 452.000 euro werd onder luid applaus door Faridah Azimullah, voorzitter van organisator EMO Foundation, in het Olympisch Stadion overhandigd aan Elisabeth Vroom van het Duchenne Parents Project. ‘Ik kan jullie niet genoeg bedanken wat jullie voor ons, Duchenne-patiëntjes en hun ouders, hebben gepresteerd’, aldus een trotse Vroom.

De helden doorstonden modder en kou tijdens de loodzware tocht van Luxemburg naar Amsterdam, maar werden warm onthaald onder luid gejuich van familie, vrienden en Duchenne-patientjes in het Olympisch Stadion. De opbrengst gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar Duchenne spierdystrofie: de zeer ernstige, erfelijke en ongeneeslijke ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Met de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes, is de levensverwachting inmiddels toegenomen tot dertig jaar.


Vooral de eerste drie dagen door de Ardennen waren voor de Duchenne Heroes erg zwaar. ‘We hebben de derde dag veel regen gehad’, vertelt deelnemer Michael Teeuwen, ook vader van een zoontje met Duchenne spierdystrofie. ‘Het is bikkelen en met de tanden op elkaar berg op en af. Maar als je met elkaar aan het ploeteren bent en je staat tot aan je as in de modder, dan is het ook hard lachen.’ Elke avond en nacht bivakkeerden de Duchenne Heroes in tentjes op campings. Ruim zestig vrijwilligers, waaronder leerlingen van het ROC, medewerkers van het Rode Kruis, fietsenmakers en studenten fysiotherapie, verzorgden de mountainbikers, hun fiets en het eten. ‘De vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan om iets geweldigs te maken van Duchenne Heroes 2007’, aldus Gijs Bruinsma. ‘Zonder hun hulp was het ons zeker niet gelukt.’‘Natuurlijk is er altijd ‘het mooiste moment’ van zo’n week’, schreef Ingrid van der Vlist op haar weblog. ‘Zo’n moment waar je met een glimlach aan terug denkt en in alle hevigheid weet te herbeleven. Voor mij is dat deze keer niet de single track langs het beekje van Monschau, een rotsafdaling met losse stenen, een adembenemende klim of het eindfeest. Nee, voor mij is het moment van Duchenne Heroes 2007 het Rode Pakje wat we na de huldiging in het Olympisch Stadion van één van de kinderen van het Duchenne Parent Project mochten ontvangen. Een schilderijtje met daarop de High Five hand van de tienjarige Roel. Dit ene moment bracht alle stukjes van de afgelopen week bij elkaar. Hier hebben we met z’n allen voor gefietst! Dat ene moment waarbij het me eventjes teveel werd.’

Fragment van mijn nieuwe boek 'Cemo' online.

Vandaag heb ik een webpagina voor mijn nieuwe boek 'Cemo' aangemaakt. Hierop kunt u een fragment van het boek vinden. Het boek zal in de loop van 2008 verschijnen.

Duchenne Heroes Twente website is geopend

De Duchenne Heroes Twente website is geopend. Hierop vind je informatie over de ziekte Duchenne, de rijders, en de sponsors. Kijk op www.duchenne.tk

Sticker op de volgauto van Rick Benschop's team

Het team van Rick Benschop, dat de Duchenne Heroes mountainbike toch 2007 gaat rijden, heeft een volgauto met een geweldige sticker van Sophie erop! Deze auto zal het team volgen van Borne naar Luxemburg, en terug. Vertrek is dinsdag 11 september 2007 om 9:30Sophie op de achterbank

Nieuwe layout website

In een poging de leesbaarheid van de website te verbeteren heb ik een nieuwe layout met 'betere' (niet per se mooiere) kleuren geinstalleerd.

Ik sponsor Rick Benschop in de Duchenne Heroes Mountainbike tocht 2007

In de Duchenne Heroes Mountainbike tocht 2007 sponsor ik Rick Benschop! Duchenne is een ziekte waarbij spierweefsel langzaam wordt afgebroken. Met het sponsorgeld wordt onderzoek gedaan naar het voorkomen en/of genezen van deze ziekte. Er komt een mooie sticker met een verwijzing erop naar sophie.moetjelezen.com op een goed zichtbare plaats. Houd voor meer informatie deze pagina in de gaten.

Nieuw boek in de maak: Cemo

Ik heb een nieuw boek in de maak. De werktitel is Cemo. Het gaat over een ontvoering met een cemo, een apparaat waarmee mensen en voorwerpen 'draadloos' van de ene naar de andere locatie getransporteerd kunnen worden. De verhaallijn staat nu op papier, en het uitwerken in de computer kan beginnen. En ja, ik schrijf al mijn verhalen met vi in LaTeX.

Webzijde verhuisd

Ik heb de website verhuisd naar willemtjerkstra.moetjelezen.com. Hier kan ik subdomeinen aanmaken, dus de boeken Sophie en Ellen hebben nu hun 'eigen' webzijdes op sophie.moetjelezen.com en ellen.moetjelezen.com. Da's makkelijk te onthouden voor mensen.

Blog toegevoegd

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik een blog toegevoegd als experiment. Wie weet ga ik er wel gebruik van maken. Ik zal in het Engels bloggen omdat mijn publiek dan groter is.

Website verbeterd

Ik heb een paar aanpassingen aan de website gemaakt. Een aantal onduidelijkheden zijn hopelijk verbeterd, en de layout van de Engelse sectie is versimpeld. Helaas is het nog steeds niet mogelijk automatisch de datum en tijd in het Nederlands te laten weergeven.

Storefront links aangepast

Lulu.com had de website veranderd waardoor de links naar mijn 'storefront' niet meer werkten. Dit is nu gecorrigeerd. Excuses voor het ongemak.

Nieuwe layout voor de website

Ik heb de layout van de website een beetje veranderd. Het moet wat pakkender worden zodat direct duidelijk is wat ik met de website wil: boeken verkopen! Ik ben nog niet helemaal tevreden dus er zal nog wel wat gesleuteld gaan worden de komende tijd.

'Ellen' heeft zich inmiddels een plek veroverd tussen de groten der aarde.

IMG_1965-Ellen
Met dank aan Jasper uit Amerika.

Het eerste exemplaar van 'Ellen' is gearriveerd.

IMG_4048

Ellen is uit!

Veel mensen hebben lang gewacht, maar eindelijk is het moment daar. Mijn eerste roman, Ellen, is te koop bij Lulu!

Een nieuwe website.

Het werd tijd voor een nieuwe website. Deze website heb ik gemaakt met RapidWeaver. Hiermee kan je relatief gemakkelijk pagina's toevoegen en veranderen. Je hebt de keuze uit een aantal thema's zodat je website er zonder veel moeite aardig uit komt te zien.